zaterdag 8 augustus 2015

Big news

Afgelopen week kwam mijn BZV app-groep ineens tot leven. Dat had niks met BZV te maken.

De aanleiding voor de revival was de break-up van Kermit de Kikker en Miss Piggy. Het ingrijpendste showbizznieuws in de komkommertijd.
It's not easy being green.

Na al die tijd
Miss Piggy en Kermit gaan al eeuwig met elkaar. In 1976 verscheen Piggy op de set van de Muppets en vanaf dat moment had ze vooral aandacht voor twee zaken in het leven: haar sterallures en haar liefde voor Kermit. Op zijn beurt viel Kermit als een blok voor de fascinerende krulstaart van Piggy.

Hij heeft duidelijk een krulstaartfetisj, want inmiddels is hij druk aan het daten met een nieuw varken: Denise. Hoewel ik Kermit graag mag, moet ik nu toch concluderen dat hij gewoon een clichékikker is. En dat alle mannen hetzelfde zijn.

Bovendien schept Kermit er een genoegen in om zijn ex-vrouw een beetje te dissen. "For years, we've had a professional relationship. I've been professional. She wanted a relationship."
In wezen bewijst hij haar een dienst met zulke statements. Laat hem maar met modder gooien, daar houden varkens van.

En Piggy dan? 
Miss Piggy houdt zich groot. Ze is een dappere, sterke vrouw.
Maar tussen de regels door zie je haar verdriet. In een tweet zegt ze bijvoorbeeld dat ze het medeleven waardeert, maar dat ze ijs & cadeautjes nog meer zou waarderen. Waarmee ze op welbekende, subtiele, vrouwelijke wijze haar verdriet toont. In tijden van liefdesverdriet willen meisjes ijs. IJs en cadeautjes en lieve vriendinnen.
En superabsorberend keukenpapier voor tranen en snot.

Waar Kermit zich meteen in een rebound relatie stort, wil Piggy eerst even treuren.
Maar wacht maar tot ze over de ergste teleurstelling heen is. Dan slaat ze een kerel aan de haak die haar op het voerstuk plaatst dat ze verdient. Iemand die Kermit doet verbleken.
De Hulk ofzo.

Terug naar de appgroep 
We trokken geen conclusies in de appgroep. Wel deelden we allerlei plaatjes - van Kermit, van Obama (ik weet nog steeds niet waarom), en van Miss Piggy in een habijt. En ik beloofde deze blog te schrijven.

Wat rest is de vraag waarom zulk nieuws eigenlijk in een Boer Zoekt Vrouw groep besproken wordt. Misschien moeten we de naam van onze appgroep veranderen. 'Nieuws uit de Natuur' lijkt me wel wat. Of 'Parels voor de zwijnen'.

Tot zover het komkommernieuws. Groener dan dit wordt het niet.


Hier nog een filmpje over de break-up. 



Geen opmerkingen:

U Zei?! - Deel 36

De laatste maanden verzamelde ik weer heel wat verhaspelingen. Hierbij de nieuwe lijst. Om de donkere dagen en de gedeeltelijke lockdown wat...